RECEPT-Finom, hús nélküli ebéd
A lecsós kagylótészta juhtúróval tökéletes választás, amit akár együtt is elkészíthetünk.LECSÓS KAGYLÓTÉSZTA JUHTÚRÓVAL
Hozzávalók (4 adag):
- 25 dkg kagylótészta
- 2 közepes db zöldpaprika
- 2 közepes db paradicsom
- 2 közepes db fehér hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.7 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál zöldfűszer (zellerlevél)
- 10 dkg juhtúró (lehet több is)
- 8 dkg juhsajt (reszelve)
Elkészítés
- A tésztát sós vízben megfőzzük.
- A hagymát és a paprikát előkészítjük, apróra vágjuk, fedő alatt olajon megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zúzott fokhagymát, és fűszerezzük.
- Elvegyítjük a megfőtt és leszűrt tésztával, a rámorzsolt túróval, tűzálló tálba töltjük, és rászórjuk a reszelt sajtot.
- Díszíthetjük félbevágott szendvicsparadicsommal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Sütési hőfok: 170°C
- Tepsi mérete: 29 cm