TIPP - ezzel a két hozzávalóval dobd fel a limonádét
A kerti partik, a strandolások és kirándulások idején, vagyis a meleg nyárban még sokkal fontosabb, hogy sok folyadékot igyunk, nem is akármilyet: valódi szomjoltót! Erre pedig - a víz mellett - egyértelműen a limonádé a legjobb választás, mutatunk egy isteni gyömbéres változatot.
A limonádé akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük el. Így ugyanis olyan gyümölcsöket, fűszereket, annyi és olyan édesítőt adhatunk hozzá, amilyet és amennyit csak szeretnénk. Ha igazán finom és különleges házi frissítőre vágysz, eláruljuk, mit ne hagyj ki belőle!
Akár az édesebb limonádét kedveled, akár fanyar ízvilágúval oltod szívesebben a szomjad, mindig adj hozzá egy kevés citromhéjat. A citromhéjtól különlegesebb, intenzívebb lesz a limonádé íze, ráadásul az illóolajok is bekerülnek az italba, tovább növelve selymességét. Ha pedig tovább fokoznád az élvezeteket, bolondítsd meg egy kis gyömbérrel is, mutatjuk is, hogyan, íme a recept:
JEGES GYÖMBÉRES LIMONÁDÉ
Hozzávalók:
1 db gyömbér (kb. 10 centis)
1 liter víz
2 ek méz
1 ek barna cukor
1 dl frissen facsart citromlé
2 db citrom héja
mentalevél
citromkarikák